Σύγχρονοι Επτανήσιοι Συνθέτες
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
2022
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Με εννιά έργα σε 1η εκτέλεση, οι «Σύγχρονοι Επτανήσιοι Συνθέτες» θα πραγματοποιήσουν Συναυλία το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Οι «Σύγχρονοι Επτανήσιοι Συνθέτες» είναι 10 συνθέτες, που τους συνδέουν η Επτανησιακή τους καταγωγή και κοινές μουσικές καταβολές όπως αυτές δημιουργήθηκαν από την συμμετοχή τους στις περίφημες επτανησιακές φιλαρμονικές. Ακολούθησαν σοβαρές σπουδές και διαρκής καλλιτεχνική δραστηριότητα. Σκοπός τους είναι η προβολή του έργου των επτανησίων συνθετών από τον 19ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Το 2014 εκδόθηκε CD με τίτλο «Contemporary Corfiot Composers». Στη συναυλία του Παρνασσού θα τιμηθούν η εθνική παλιγγενεσία, με έργα ειδικά γραμμένα για τη συναυλία αυτή και τα «150 χρόνια μετά» του ιδρυτή της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής και πρώτου Έλληνα συνθέτη στη Νεοελληνική Μουσική, Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου (1795-1872).

Θα παρουσιαστούν έργα των Νικόλαου ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ, Σπυρίδωνος ΣΑΜΑΡΑ και των: Κωνσταντίνου ΑΓΟΥΡΙΔΗ, Παύλου ΒΕΝΤΟΥΡΑ, Σπύρου ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, Σπύρου ΜΑΖΗ, Σπύρου ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Χρύσανθου ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ, Σπύρου ΠΡΟΣΩΠΑΡΗ, Νίκου ΡΟΔΙΤΗ, Σπύρου ΡΟΥΒΑ και Σπυρίδωνος ΤΣΙΛΙΜΠΑΡΗ, ειδικά γραμμένα για τη συναυλία αυτή.

Τα έργα θα ερμηνεύσουν η μεικτή χορωδία "AMBITUS" Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, οι σολίστ της όπερας Μίνα ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ, σοπράνο, Έφη ΔΗΜΗΤΡΕΛΟΥ, σοπράνο, Γιάννης ΚΑΛΥΒΑΣ, τενόρος, η τσεμπαλίστα Γιούλη ΒΕΝΤΟΥΡΑ, οι πιανίστες Παύλος ΒΕΝΤΟΥΡΑΣ, Σπύρος ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, το κουιντέτο χάλκινων πνευστών "ΠΙΝΔΑΡΟΣ". Συμμετέχουν η Leslie JONES, βιολοντσέλο, ο Σέργιος ΓΙΩΤΗΣ, φλάουτο, o Νίκος ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ, τρομπέτα. Στο πιάνο συνοδεύει ο Μιχάλης ΧΑΝΟΣ. Θα προλογίσει ο Θωμάς ΤΑΜΒΑΚΟΣ.


EN EL FR